St. Hubertus I kur

Afgelopen weekend 9 en 10 april werd bij Paardensportvereniging St. Hubertus – Lisse weer de jaarlijks terugkerende tweedaagse voltigewedstrijd georganiseerd. Gedurende al die jaren is deze wedstrijd gegroeid en erkend als een belangrijk evenement in de Nederlandse voltigesport waar verenigingen graag willen starten. Deelnemers en bezoekers komen graag naar Lisse voor de hartelijke ontvangst, de schitterende locatie en vooral de goede faciliteiten en organisatie.

Ruim 350 deelnemers in teams, pas de deux of als solo zijn naar de Bollenstreek gekomen om in verschillende klassen te strijden, waaronder zelfs een vereniging uit Duitsland. Zaterdagochtend om 9.00 uur stond de helft van de Rooversbroekdijk al vol met geparkeerde auto’s. De tribune en de kantine zaten vol met enthousiaste toeschouwers die konden genieten van de mooie prestaties.

St. Hubertus IV kur

Zowel de jongste deelnemers als het meer ervaren team en solist van PSV St. Hubertus hebben hun vaardigheden getoond en in veel gevallen was er een mooie vooruitgang te zien. Drie teams namen deel in de klasse BB, waaronder St. Hubertus IV, het jongste team waarvan alle zeven deelnemers slechts een aantal maanden voltigeren. Zij zijn in een korte tijd klaar gestoomd voor de wedstrijd, en wat deden ze het goed! Onder leiding van Dustin Wilschut en Debby Vrolijk straalden zij in de ring op de pony Cas en voerden heel goed hun verplichte oefeningen en een mooie kür uit. Ook St. Hubertus III, een zestal op de pony Cas, onder Leiding van Lisa Immink en Femke Moolhuijzen voltigeerde ook op hun best op de muziek van Frozen. St. Hubertus II, een vijftal, was een nieuw samengesteld team. Twee kinderen van dit team voltigeerden eerst op de pony Cas, maar speciaal voor de wedstrijd zijn zij overgegaan naar het paard Nintendo. Onder leiding van Wilschut hebben ook zij super gepresteerd.
St. Hubertus III kurEr waren in totaal zeven deelnemende groepen in de klasse BB. PSV St. Hubertus ging er met alle podium plaatsen vandoor!! De overwinning ging naar St. Hubertus II, St. Hubertus III werd derde en de kleinste telgjes van St. Hubertus IV behaalde een derde plaats!! Zij kregen ook mooie complimenten van de jury: “Een hele jonge groep met veel potentie en met een mooie kür!” Wat waren de kinderen trots en dat gold zeker niet minder voor hun trainers!

In de klasse B kwam St. Hubertus I uit op het paard Nintendo. Zij liet goede verplichte oefeningen en een mooie kür zien. De overwinning ging overduidelijk naar dit trotse team!

Lisa Op zondag startte Lisa Immink als solist op haar paard Pearl Jam, zij behaalde een mooie derde plaats. Lisa zou ook buitenmededing starten op het nieuwe voltigepaard CJ, echter kon dit paard vanwege een lichte blessure uiteindelijk niet starten.

Het evenement is weer mogelijk gemaakt door de vele vrijwilligers, ouders en sponsoren. En niet te vergeten de noodzakelijke jury’s, waaronder dit jaar zelfs weer een buitenlandse jury die over is gevlogen uit Zwitserland. Door hun enthousiasme en betrokkenheid werd het weer een mooi evenement.

St. Hubertus II kur

Het was schitterend om te zien hoe de prestaties van de leden zonder meer uitstekend waren. PSV St. Hubertus-Lisse kan terugkijken op een zeer geslaagd weekend met enthousiast publiek en veel gezelligheid.

Wil je ook eens een keer voltige uitproberen. Kom langs voor een proefles op een dinsdag- of vrijdagavond tussen 18.00 en 20.00 uur. Meld je aan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of kom gewoon een keer kijken.

Foto's zijn gemaakt door Boelo Meijer, zie http://www.boelomeijerfotografie.nl/evenementen/

Komende evenementen

Geen evenementen

ABS

Autotaalglas

Engel

Vervloed

Herreur

Accomodatie

St. Hubertus Lisse
Rooversbroekdijk 127
2161 LP Lisse
Tel. 0252 – 233083
bakbeheer@sinthubertuslisse.nl

Secretariaat

Nicolette Davis
Weteringweg 113
2156 MX Weteringbrug
Tel. 06-20134453
secretariaat@sinthubertuslisse.nl

KNHS

KNHS

SVP

 Veilige Paardensport